top of page

Höst 2018

Violet Green

Lördag 1 December
Dörrar kl. 18.30. Försmak kl. 19.00. Huvudakt kl. 19.30
Ordinarie inträde: 200kr. Under 21 år/Student: 100kr.
Medlemmar: 150kr. Student/under 21 år: 50krMedlemsavgift: 50kr/år
VioletGreen2_3032.jpg

"inte många band får till det vokalt så bra… // … inte ofta man upplever duktiga musiker som är så avspända och trivs så bra tillsammans, är så samspelta och därmed får en så bra kontakt med publiken. Otroligt proffsiga…//, intressant och kul info mellan låtarna!” - Uskedalen.no

A tribute to women pioneers
in blues and rock´n roll

En föreställning som underhåller med fantastisk musik, roliga anekdoter och värdefull kunskap som passar både unga och gamla.


Sex livsglada kvinnor med rötter i blues, rock och punk och erfarenhet från samarbete över 25 år. Violet Green är folkliga och uppiggande och förför med deras show ”A tribute to women pioneers in blues and rock´n roll” publiken genom en musikalisk resa med kvinnor i fokus. Vi rör oss från 1900-talets början med Vaudevilleblues-kvinnornas tuffa liv i amerikanska södern och fram till 1970-talet med musikikoner som Janis Joplin, Bonnie Raitt, Aretha Franklin och Tina Turner.

 

Jenny Fall – Sång. Började som 15-åring sjunga i bluesband och har även skådespelat på Östgötateatern. Frilansat med allt från eurodisco till storband.

 

Ulla Wrethagen – Gitarr, sång. Initiativtagare till postpunkbandet Tugga Terrier, partybandet Nurse Diesel och nu Violet Green and all between. Har spelat världsblues med Urban Turban, teatermusiker i Unga Klara m.m.

 

Anna Hammarsten – Keyboard, sång. Turnerat som dragspelare och körsångerska med Urban Turban och som keyboardist i bandet Nurse Diesel.

 

Elsie Petrén – Saxofon. Inom rock, pop, soul och blues. Har bl.a. turnerat med Monaco Blues Band, Nurse Diesel och sångerskan Maria Blom. Samt en musikteater om sin egen barnboksfigur Kommissarie Tax. För mer info, elsie.nu

Eva Grund – Trummor. Med rötter i såväl punk som västafrikansk trumtradition. Har spelat slagverk i Nurse Diesel de senaste 25 åren.

 

Lena Andersson – Bas. Med rötter i postpunkbandet Tugga Terrier. Har spelat med Nurse Diesel i över 25 år.

Line up: Jenny Fall (sång), Ulla Wrethagen (gitarr, sång), Anna Hammarsten (keyboard, sång), Elsie Petrén (saxofon), Eva Grund (trummor), Lena Andersson (bas)

Lördag 1 December
Dörrar kl. 18.30. Försmak kl. 19.00. Huvudakt kl. 19.30
Ordinarie inträde: 200kr. Under 21 år/Student: 100kr.
Medlemmar: 150kr. Student/under 21 år: 50krMedlemsavgift: 50kr/år
bottom of page