top of page

2023

Jubileumskonsert: Wayne Shorter Tribute

Lördag 25/11
Dörrar kl. 18.30. Showtime kl. 19.30. Förband från St: Sigfrid Folkhögskola

Ordinarie inträde: 200kr. Under 21 år/Student: 100kr.
Barn 0-15 år: gratis.
Medlemmar: 150kr. Medlemsavgift: 50kr/år

Biljetter hittar du HÄR

Alvesta Jazz firar 30-årsjubileum & startar firandet med jubileumskonsert. I december blir det sedan fotouställning med bilder från de gångna åren och de otaliga jazzmusiker som spelat på klubben. 

 

Wayne Shorter; en ikon vars musik alltid känns nydanande, banbrytande och fräsch vilket årtionde vi än pratar om. Kvällens konsert tar sin början i 1960-talet och glider så småningom över i Waynes ikoniska 70- & 80-tal där vi får lyssna till musik både från album i eget namn men också från den stilbildande fusiongruppen Weather Report. Framförallt 1980-talet är en era i Wayne Shorters musikskapande som alltför sällan uppmärksammas eller spelas live (förutom av W. Shorters egna kvartett) jämfört med musik från tidigare perioder varifrån en otalig mängd låtar ingår i standardrepertoaren.

 

Förutom det improvisatoriska perspektivet är det tydligt att komponerandet var en minst lika stor och viktig del i Wayne Shorters musikskapande. 


Konserten är en hyllning till jazzikonen Wayne Shorter & hans låtskatt. Bandet - som är handplockat av basisten Mattias Welin består utav:

Adam Forkelid - keyboard, synth

Örjan Hultén - tenor & sopransaxofon

Elias Jakobsson - trummor

Mattias Welin - bas

bottom of page