2022

Thymeshift

Lördag 24/9 
Dörrar kl. 18.30. Försmak kl. 19.00. Showtime kl. 19.30
Ordinarie inträde: 200kr. Under 21 år/Student: 100kr.
Barn 0-15 år: gratis.
Medlemmar: 150kr. Medlemsavgift: 50kr/år

Biljetter hittar du här
zVy5kEhA.jpeg

Foto: Kristin Lidell

Thymeshift

Johan Björklund - trummor
Thomas Gunillasson - gitarr
John Lönnmyr - keyboards
Thomas Backman - saxofon

Thymeshift är ett tänkande, dynamiskt och innovativt kollektiv som rör sig i diverse gränsländer mellan rock/jazz/elektroniskt/akustiskt/improviserat. Sedan starten 2010 har de svenska musikerna Johan Björklund, Thomas Gunillasson och Thomas Backman mejslat fram ett alldeles eget uttyck. 


På egen hand men även t.ex tillsammans med isländske gitarristen Hilmar Jensson och danska ljudkonstnären Katrine Amsler har gruppen format en kraftfull, lyhörd enhet som kan ta vägen var som helst. Med Jensson släpptes ”Beyond Horizons” 2015 och med Amsler ”Dark Lights” 2021.


Övriga projekt som gruppen initierat och genomfört är t.ex The Sonic E med releasen ”Dope Regards” 2017 och ministorbandet Thymeshift United som släppte kritikerrosade albumet ”Music Outside Boxes” oktober 2021.

Nu kommer nästa formation och med ett delvis nytt uttryck. I keyboardisten John Lönnmyr har gruppen tagit ett stort kliv in en elektroanalog beatbeaserad framtid som också har massor av kreativa blickar i jazz/rock/whatevermusikens historia. Under 2023 kommer nästa platta men vi bjuder redan nu på en rejäl försmak IRL
Kom hungrig och nyfiken, detta är musik utan spärrar eller skygglappar.