top of page

Höst 2018

Jari Haapalainen Trio

Lördag 6 Oktober
Dörrar kl. 18.30. Försmak kl. 19.00. Huvudakt kl. 19.30
Ordinarie inträde: 200kr. Under 21 år/Student: 100kr.
Medlemmar: 150kr. Student/under 21 år: 50krMedlemsavgift: 50kr/år

Video: JH3 - Jari Haapalainen Trio Live in Berlin

Fenomenal fusion

JH3 är fenomenal kärnreaktion av uppbrusande och busiga uttryck, coolness och en omisskännlig avslappnad precision. Deras läten är bullrande friska med nerv och tonalitet som skakar om. Det är svängigt och humoristiskt, med fabelaktiga uttryck.

Trion skuttar runt som i slowmotion mellan nyfiken enkelhet och oroväckande musikalisk akrobatik. De bryter upp tempo, ton, rytm och melodi från musikhistoriska traditioner - jazz, improvisation, punk, hiphop och funk - som de sedan dekonstruerar frikostigt, med en sällsynt övertygande attityd.

Jari Haapalainen var medlem i Bear Quartet och även känd som producent för andra artister. Han har arbetat med Camera Obscura, Ed Harcourt, The Magic Numbers, Concretes, Johnossi, The (International) Noise Conspiracy, Siri Karlsson, Frida Hyvönen, Sahara Hotnights, Nicolai Dunger, Vånna Inget och True Moon. För bara att nämna några.

 

Per "Texas" Johansson producerade fyra omisskännligt och ruggigt svängiga album på 1990-talet, som följdes av en flera år lång paus från musik. Han återvände år 2015 med ett album (De Långa Rulltrapporna i Flemmingsberg) som bland annat blev utsedd till Gyllene Skivan 2016 av jazztidningen "Orkesterjournalen". Han har bland andra samarbetat med Barry Guy, Guy Barker, Evan Parker, Fire Orchestra, Paal Nilsen-Love och Bo Kaspers Orkester.

 

Daniel Bingert. basist och multi-instrumentalist, kompositör, dirigent och producent. Han har skrivit musik för filmer, tv, radio och teaterspel. Han tillför sålunda även en berättande och förförisk stämning till trions uttryck. Tidigare samarbete med bland andra Max Martin, Benny Andersson och Robyn.

 

Tre album: Fusion Machine, Fusion Madness och Fusion Nation. Allt på den svenska jazzetiketten Moserobie. Fusion Madness and Fusion Machine var båda nominerad till en grammis

 

Line up: Jari Haapalainen (trummor), Per "Texas" Johansson (saxofon), Daniel Bingert (elbas).

Lördag 6 Oktober
Dörrar kl. 18.30. Försmak kl. 19.00. Huvudakt kl. 19.30
Ordinarie inträde: 200kr. Under 21 år/Student: 100kr.
Medlemmar: 150kr. Student/under 21 år: 50krMedlemsavgift: 50kr/år
bottom of page