top of page

Höst 2017

Joel Grip & Pierre Borel Feat. Sundström

Lördag, 16 september

En ständig jakt på det nya

Joel Grip, kontrabasist, improvisatör, kollektiv organisatör för den europeiska improvisationsmusikscenen är han, tillsammans med musikerkolleger från Paris, Berlin och Stockholm, i ständigt jakt på nya sätt att presentera ett samtida musikaliskt uttryck. I hans musik hörs likaledes ett konstruerande liksom ett dekonstruerande av ett socialt sväng. Extremt långsam Slow Foxtrot med vibrato är det nya.

Pierre Borel är en saxonfonist från Paris. Likaledes kompositör, som arbetar med improviserad och experimentell musik. Sedan tio år bor han i Berlin, där han är del i det kreativa flödet som finns där.
Lyssna och upptäck mer om Grip/Borel här: www.borelgrip.com

Musik med Roger Sundström

Roger Sundström gitarrist och lokal musiker från Eksjö är aktiv på Internet i improvisationsforum som Experimental, ImprovFriday och Sound-In sedan 2010 där man skapar experimentell musik i nuet eller för framtida kollage och mashups kompositioner. Han jobbar ofta med ljudlandskap som skapas av gitarr, pedaler och allehanda saker som man kan skapa ljud med. Spelar även i det experimentella Eksjöbandet "På Mé Fritt" där man ibland har haft gästmusiker som man har lärt känna ifrån Internetvärlden. Roger ingår även i Internet ensemblen dadala som recirkulerar ljud ifrån medlemmarna som sedan används till att komponera med.

Konserten är en del av Svensk Jazz projekt ”Nya Arrangörer”.

Video: Joel Grip & Pierre Borel in Kiev

bottom of page