top of page

Vår 2018

Ellen Andrea Wang

Lördag 17 mars
Dörrar kl. 18.30, inklusive försmak. 
Ordinarie inträde: 200kr. Under 21 år/Student: 100kr.
Medlemmar: 150kr. Student/under 21 år: 50krMedlemsavgift: 50kr/år

"A commanding presence in any ensemble she plays in, her soft tone and vocal precision are always counterbalanced with heavy and assertive grooves from her double-bass,interlocking with drummers, jazz, pop and groove alike.""
⁃ The Guardian, 2016

Musik över alla gränser

Sångerskan och basisten Ellen Andrea Wang är ett levande exempel på hur svårt, och ointressant, det är att kategorisera musik i box och genre. Hon är lika mycket rock och pop, som jazz. Och hon är det på ett sätt som du aldrig hört förut, men garanterat vill höra mer av. Det ville t.ex Sting, som har bjudit in henne på sin scen. Och nyligen utsåg The Guardian henne till en av världens fem bästa unga kvinnliga musiker.
Med sin kontrabas och spännande röst bjuder hon på en skön blandning av melodislingor i både mjukt akustiska och rått elektriska format. Sett så är det inte förvånande att hon nyligen också blivit fast medlem i Manu Katchés band. Sålunda är det ett unikt tillfälle att uppleva denna unga stjärna på en nära scen, innan hon bara finns ”ute i världen”. Eller som norska DagsAvisen skrev när de utsåg henne till ”Årets Basist 2014”: «Denna trio, denna musik och Ellen Andrea Wang kan nå hur långt de vill.»
Hennes trio inkluderar, såväl på skivan ”Diving” som på scen några av Norges främsta musiker, som sätter sin personliga prägel på föreställningen.
Line up: Ellen Andrea Wang - kontrabas, sång, Andreas Ulvo – piano, Erland Dahlen trummor.
 

Se och hör mer:  https://www.youtube.com/watch?v=Yru_1kb87CY 
 https://www.youtube.com/watch?v=Vox5kcc4cY0 / 
www.ellenandreawang.com /

bottom of page